Internet Explorer 7.0, Firefox 2.0

Uzunca bir süredir hem IE7, hem de FF kullanan birisi olarak birkaç ufak yorumda bulunmak istiyorum. Hemen belirteyim ki; Asp.NET ile çok haşır-neşir olduğumdan Microsoft ürünü veya Microsoft ürünü olması farketmeksizin tüm teknolojileri ve client araçlarını takip etmeye çalıştığımdan ve geliştirdiğim web uygulamalarının FF ile de uyumlu olmasına son derece önem gösterdiğimden hem IE’nin, hem de FF’nin ne istediğini çok iyi bilenlerdenim.

Dün akşam FF2’yi indirme ve biraz da kurcalama şansım oldu. End-user’ı ilgilendirecek çok farklı özellikler bulamadım. Build-in RSS reader FF’un önceki sürümlerinde de mevcuttu. Birçok kullanıcı için güzel bir özellik olarak nitelendirilebilecek bir özellik olduğunu da kabul etmek gerekiyor. Fakat “birşey birşeyse, o şey sadece birşey olmalıdır” gibi bir inancınız varsa, RSS reader ve buna benzer, gereksiz process’lerin hepsi sizin için kullanışsız ve sistemi yavaşlatan kalabalıklar olarak kenara atılıyor.

FF2’de bulunan spell-checker (Türkçe’yi desteklemiyor, şimdilik?), web’de arama yapmak istediğiniz kelimeleri yazarken google-suggest’i kullanması gibi ufak tefek değişikliklerin FF’yi FF2 yapmayacağı aşikar. Mümkünse, göremediğim özellikleri bilen birisi biraz açıklama yaparsa, gerçekten biz de göremediğimiz farkları görmüş olacağız.

IE7’ye gelince, RSS reader bu browser’a da eklenmiş, iyi-güzel. Fakat benim için yine bir önem ifade etmiyor. Ayrıca IE7’nin render hızı ve Flash dosyalarını yönetim hızı da IE6’ya göre son derece azalmış durumda.

Uzun lafın kısası, ben 2 tarayıcıda da tab’ların yanına birer kapatma butonu koyulması haricinde bir fark göremedim.

Gören, bilen, duyan varsa; yorum formu aşağıda. :)

1 Response

  1. http://www.maxthon.com adresinden indirebileceğin Internet Explorer eklentisini bir denemeni tavsiye ederim.
    Aslında öyle birşey ki sanki internet explorer, maxthon a eklenti olmuş gibi duruyor :)
    Pop-up ve Activex blocker,Tabbed Browsing Interface,Mouse Gestures ,Super Drag&Drop ,Privacy Protection ,AD Hunter ,RSS Reader ,IE Extensions Support ,External Utility Bar ,Skinning ve daha bir sürü özellik…
    Internet Exporer 6 ve Maxhton bence çok güzel bir iş çıkarıyor, sana da tavsiye ederim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.