Hakkı Öcal Konferansı – Internet bitiyor mu?

YazGelistir.com ‘da da konferans olarak eklenmiş olan ve http://konferans.mutasyon.net/ adresinde tanıtılan konferansın başlığı çok ilgimi çekti.

Hakkı ÖCAL’ın bir zamanlar sahip olduğu “ocal.net” adresindeki forum aracılığı ile kimbilir neler öğrenip, kimlerin sorunlarına ne çözümler bulmuştum. Internet’in henüz her evde bulunmadığı o dönemler, belki de yaptığımız işin en zevkli dönemleriydi. Keşfedecek o kadar çok şey vardı ki… En azından bir şekilde internet vardı ve soru soracak birini bulsak bırakmazdık. Şimdiki gibi hiç uğraşmadanşu konuyla ilgili bir sorunum var, birileri yazabilir mi? acilll helpp meeee” gibi sorular sormazdık. Önce dener, uğraşır, yorulur; sonra sorardık.  “php.exe” ile PHP 2, Apache ile PHP 3 denemeleri, IIS karmaşık geldiği için PWS üzerinde ASP çalışmaları…  Herşeyi görmezden gelsem, internet üzerinde bu kadar çok spam dolaşmıyor olması bile güzeldi. :)

Şimdi bakıyorum, “Hakkı Abi” olarak hatıralarda kalan Hakkı ÖCAL, bir konferansının başlığını “Internet bitiyor mu?” yapıyor.

Internet bana kalirsa asla bitmez. Insanlar farkli lokasyonlardaki server ve client’lar arasında bir şekilde iletişim kurmak istedikleri sürece internet kalacaktir. Yapı değişebilir, Smart Client’lar tüm dünyada hızla kabul görebilir, tüm internet fiberoptik kablolar üzerinden yüksek hızlara ulaştırılabilir, hatta “Internet 2” (böyle bir çalışmanın olduğunu hatırlıyorum), “Internet 3” gibi isimlendirmelere bile gidilebilir; ancak internet her zaman var olacaktır.

Neden aklıma takıldı bilmiyorum, ancak konferansın başlığı çok asılsız ve gereksiz geldi bana. Hem de içeriğinde RSS, Web Servisleri gibi konuların enine boyuna işleneceğinin söylendiği bir konferansta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.