Bug Tracking

Yazılımların başlangıcından-bitişine kadar süren uzun sürecin içerisinde bulunan en önemli kısımlardan bir tanesi de hata takibidir. Tester’ların hataları developer’a en uygun ve hızlı şekilde ulaştırabilmesi, developer’ın konuyla ilgilenip ilgilenmediğinin görülebilmesi, gerektiğinde günlük, haftalık, aylık ve ya belirli süreç aralıklarına ait hata raporlarının alınabilmesi gibi özellikleri barındırabilen uygun yazılmış bir application bu süreçteki tüm ihtiyaçlarımızı karşılayabilir.

Visual Studio 2005’in sürümlerinden bir tanesi olan Visual Studio 2005 Team System‘in buna benzer özellikleri kendi içerisinde getireceği bilinse de, Visual Studio 2005 Team System’in release olmasından önce kullanılabilecek ve ya uzunca süre Visual Studio 2005 ile ilgilenmeyi planlamayan kişi ve kurumlar için BugTracker.NET oldukça uygun bir çözüm.

Yaklaşık 3 aydır kullandığım ve gelişimini izlediğim web arabirimli bu program sürekli update ediliyor ve kendi içerisindeki sorunları da sürekli düzeltiliyor.

Bug Tracker arayışım sürecinde karşılaştığım, web sitesinde yazdıkları kadarıyla özelliklerini beğendiğim fakat deneme fırsatını yakalayamadığım bir başka bug tracker ise Gemini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.