ASP.NET 2.0 – DataList ve Repeater

ASP.NET 1.0 ve 1.1 ile birlikte kullanmaya alıştığımız “Repeater” kontrolü elimizde bulunan verileri ardı ardına listelemek gibi işlemlerde bizim için bir vazgeçilmezdi. Repeater kontrolü veri gösterimi konusunda gayet başarılı olsa da, verinin yönetimi konusunda çok fazla opsiyona sahip değildi. Elbetteki veri yönetimi teknik olarak mümkündü fakat yoğun bir çalışma gerektiriyordu ve bu sebeple üzerinde veri yönetimi yapılacak bir kontrol gerektiğinde, akla gelen ilk kontrol DataGrid kontrolü oluyordu.

Şimdi ise Repeater kontrolünün yaptığı tüm işlemlerle birlikte, bize çok daha farklı seçenekler sunan yeni bir kontrole sahibiz: “DataList”.

Makalenin kapsadığı konular:

  1. Repeater kontrolü
  2. DataList kontrolü
  3. DataList ve Repeater’ın özellikleri açısından farkları
  4. DataList kontrolünün kullanımı ile ilgili örnek

Makalenin devamı için tıklayınız.

1 Response

  1. Baki says:

    Slm. Üstad konuyu güzel açıklamışsınız. Ben size şunu sormak istiyorum: Datalist’te butona silme işlemini yaptırıyorum fakat. Kayıt işlemi yaptıramıyorum. Edit,Update,Delete Command’ları var fakat Insert Command’ı yok.
    Diyelim ki bir datalistimiz ve veritabanından çektiğimiz kayıtlar var. Sil ve Kaydet adında iki butonumuz var Datalist içerisinde. Sil olayı gerçekleşiyor Sizin verdiğiniz örnekte de var. Ben kaydet butonuyla datalist’te listelenen kaydı başka bir access tablosuna kaydedip aynı zamanda mevcut kaydı da kayıt işlemi gerçekleştikten sonra silmek istiyorum. Çok uğraşmama ve araştırmama rağmen bi türlü çözüm bulamadım. Datalist ‘te bu konuya da değinirseniz sevinirim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.