MCPD, MCTS, SiteBuilders, YazGeliştir

Bir süredir, aslına bakarsanız uzun bir süredir, yeni makaleler yazmadığımın farkındayım. “Yazmak” fiilinin çekimini birçok kişinin de aynen benim gibi kullandığından eminim fakat fiil çekiminin aslı “yazamadığımın” olmalı. MVP Academy*’de almakta olduğum 4 farklı konudaki eğitimler, hazırlanmakta olduğum MCPD (Microsoft Certified Professional Developer)sertifikası sınavları, çalıştığım şirketteki çeşitli projelerimiz ve .NET konusundaki danışmanlık çalışmaları gibi vakit alan (normal olarak) tüm işleri bir araya getirdiğinizde, makale yazmak için gerçekten vakit kalmıyor.

Bir yandan SiteBuilders‘ı boşlamamaya çalışırken, diğer yandan YazGeliştir tarafıyla ilgili güzel haberse, taslaklarımın hazır, konularımın da belirli olması.

MCPD‘ye gelince, çok geniş bir konu alanı çerçevesinde hazırlanmış güzel bir sertifika. Professional Developer: Web Developer , Professional Developer: Windows Developer ve Professional Developer: Enterprise Applications Developer şeklinde 3 farklı versiyonu var ve seçim size kalmış. Bu sertifikalardan bir ve ya birkaçını almadan önceyse, MCTS, yani Microsoft Certified Technology Specialist olmanız gerekiyor. Bu sertifikanın da yine 3 farklı versiyonu var: Technology Specialist: .NET Framework 2.0 Web Applications , Technology Specialist: .NET Framework 2.0 Windows Applications ve Technology Specialist: .NET Framework 2.0 Distributed Applications.

* MVP Academy virtual learning center delivers timely instructor-led online courses that help Microsoft MVPs realize their full potential.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.