HTTP/1.1 500 Internal Server Error

Eğer Visual Studio üzerinde bir web projesi açmak ya da oluşturmak isterken, The web server reported the following error when attempting to create or open the web project located at the following URL: ‘http://localhost/projeIsmi’, ‘P/1.1 500 Internal Server Error’. şeklinde bir hata alıyorsanız, aşağıdaki adımları takip etmeniz durumunda sorundan kurtulabilmeniz olası:

  1. IIS’i uninstall edin.
  2. inetpub klasorunu yedekleyin. (rename olabilir)
  3. “Distributed Transaction Coordinator” servisinin “calisiyor” oldugundan emin olun. Calismiyorsa baslatmayi deneyin. Baslamazsa event-log’da ayrintili bilgi verir.
  4. IIS’i yeniden kurun.
  5. aspnet_isapi.dll ‘ini register edin. ( regsvr32 aspnet_isapi.dll )
  6. aspnet_regiis -i komutunu calistirin.

You may also like...

4 Responses

  1. akif akıncı says:

    merhabalar öncellikle ben bu hata için sunucudaki şahıslarla tartıştım.
    Bana bunun ssebebini aynen çu çekilde söylüyorlar.
    “Öncelikle sorunuzda verdiginiz hata mesajina yazdiginiz gibi HTTP/1.1 500 Server Error hata mesaji kullandiginiz hazir portaldaki herhangibir asp yada benzeri bir kod hatasi ile karsilasildiginda yonlendirilen hata sayfanizdir. O sebepten tum hata gorunmuyor. ayrica alaninizda kullandiginiz portal sistemi java + asp+mdb+flash uygulamalarini beraber barindirmaktadir.Eger bunlardan bir tanesi sorun olursa ki genelde kullanilan asp ve mdb baglantilarinda sorun yasaniyor bu sekilde sizi 500 hatasina yonlendirir. yapmaniz gereken kodlairnizi kontorl ederek yada ettirerek örnek acilan sessionlar in kapatilmasi gibi bu verdigi hatalari tekrar yasamazsiniz.Sunucu uzerinde inceleme yapilmiştir ve bir sorunla karsilasimamistir ancak dedigimiz gibi sayfaniz cok agir ve yuklu bir sayfa calisma olarak kullandigimiz browserlarda bile takilmalar yapmaktadir.”
    Ben ise Sunucularından kaynakladığını söylüyorum sizce bana yardımcı olacak bir cevap verme şansınız varmı çünkü ben bu işi bilmiyorum diyecem …
    teşekkürlerrr

  2. burcu says:

    çokkkk tşk ederim….

    tüm dileklerinizin gerçekleşmesi dileği ile…

  3. Coskun SUNALI says:

    Akif Bey,

    Merhaba. Benim yukarıda bahsettiğim hata, local bilgisayarlarımızda; Visual Studio’nun IIS üzerinde virtual directory oluşturamaması durumunda alınan bir hatadır. Fakat sunucu üzerinde siz böyle bir işlemde bulunmayacağınız için, bahsettiğiniz durum ile benim bahsettiğim durum benzerlik göstermemektedir.

    Hosting hizmetini satın almış olduğunuz şirketin destek elemanlarının verdiği cevap bir açıdan doğrudur. 500 Server Error hatası bahsettikleri durumlarda alınır. Ancak kimse kodları ve hatayı tam olarak incelemeden bu hata sizden veya sunucudan kaynaklanıyor diyemez.

    Saygılarımla.

  4. Serkan Eren says:

    Hocamhttp://www.serkaneren.com/ diye bir site açtım,herşey sorunsuz ve güzel çalışmakta, ancak şu siteden http://www.bilgiportal.com/server-header/index.php http durum kontrolü test ettirdiğimde, bana HTTP/1.1 500 Internal Server Error bu hatayı vermekte. Blog Code’larını sunucudan çekip yerine farklı bir site atıp http kontrolü yaptırdığım hiç bir sorun gözükmüyor. İşin ilginç yanı, localde ve sunucu da çalışan sitenin hiç bir hata vermemesi.Bu durumu google’da neden indexlenmiyor diye araştırdığımda buldum. Bu hata ile ilgili hiç bir kaynak bulunmamakta, bana yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi çalışmalar..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.